Proşti există în ambele tabere, nu doar în tabăra roşie

Apasă butoanele!

S-ar putea să termini de citit în: 3 minute

Naivitatea de pe internet a românului continuă să mă uimească în fiecare zi. În fapt, aşa mi-a trebuit, dacă am preferat să am politică în newsfeed şi nu pisici şi piţipoance. Însă, vorba aia, fiecare cu viciile lui (nu că nu mi-ar plăcea pisicile).

Dacă într-un articol precedent scriam despre cum au fost păcăliţi zeci de mii de oameni cu vorbele scoase din context ale preşedintelui android Iohannis, ei bine, de data aceasta schimbăm foaia. Astăzi vorbim despre o intoxicare venită din partea bună (sic!) a baricadei.

Mi-am asumat câteva vene puşcate de nervi în momentul în care m-am înscris în tot felul de grupuri obscure de pe Facebook. Mă plictisesc des, îmi place să trollez şi îmi place să cred că, la un momentdat, cineva mă va şi plăti pentru asta. (nu) Glumesc.

Însă trebuie să recunosc că îmi pierd cumpătul când văd cât de creduli proşti sunt oamenii. Cum, mă, să fie peste 4 mii de inşi care să pună botul la poza asta? Şi cum să jigneşti, mă, inteligenţa oamenilor în aşa hal? Cuuuuuuuum?

Dar hai să vedem ce-i în neregulă cu poza asta!

Să o luăm încetişor. Deci ăştia de la Mafia PSD au făcut rost – ei ştiu cum (mă rog, ştiu şi eu, dar nu vă spoilăresc) – de o poză cu nişte doamne îmbrăcate-n roşu. Şi cu pungi cu bunătăţuri de la pesedeu.

Pe considerentul că „mâna întinsă care nu spune o poveste nu primeşte pomană”, au fost nevoiţi să inventeze şi ei o poveste, să-şi vândă ideea. Aşa a apărut descrierea: „Incredibil că fac la fel ca acum 20 ani prin toate satele prăpădite.”

Grammar nazi fact
Trecem cu vederea peste faptul că numeralele de la douăzeci în sus, atunci când sunt urmate de substantiv, sunt legate de acesta prin prepoziţia de. Nu asta contează acum şi aici.

Postarea e din data de 2 aprilie. Cei care au editat fotografia au vrut, bag mâna-n foc, să bage luna 03, dar le-a ieşit 04, acolo în stânga jos, la dată. Iar peste 4 mii de persoane s-au înfuriat pe metehnele pesediste şi au distribuit poza. Fără să vadă sau să ţină cont că poza e, conform datei, din viitor. Lol.

De-aia insist că oamenii ăia-s pur şi simplu proşti şi nu doar naivi. Naiv erai dacă distribuiai poza fără să fi existat data aceea buclucaşă care să îţi demonstreze din start că e un fake. Fiindcă, în 2 minute de (re)search pe Google, puteai găsi oricum poza originală şi îţi dai seama că e un fake.

Dacă dai click dreapta în dreptu’ pozei şi mai apoi search Google for image, de data asta nu găseşti nimic. Asta fiindcă poza e cropuită (decupată) dintr-una mai mare. Totuşi, dimensiunea şi aspect ratio-ul în sine m-au făcut, încă de la prima vedere, să cred că e ceva în neregulă.

Dar hai să căutăm împreună poza pe nea Google! Folosim trei cuvinte care definesc, oarecum, acea poză: PSD (evident), pungi şi campanie. Atât doar. Pentru că ştiu că ţi-e lene să cauţi, apasă aici. Voilà! Poza originală e chiar pe poziţia a treia.

Sau, şi mai simplu, uită-te la poza de mai jos. Compar-o cu cea a postacilor de la Mafia PSD. Acum dă click pe ea şi vei vedea şi articolul din 2014 în care aceasta a apărut prima dată. Mister elucidat.


Apasă butoanele!