Selly e mult mai deştept decât eram eu la vârsta lui

Apasă butoanele!

S-ar putea să termini de citit în: 2 minute

Ai citit bine – Selly e mai smart decât am fost eu la anii lui. Puştiul ăsta pe care îl deteşti fără vreun motiv întemeiat este cu mult mai cu capul pe umeri decât am fost eu în clasa a XI-a. Şi probabil şi decât ai fost tu.

Am înţeles că e membru Şatra Benz 5GANG sau cam aşa ceva. Am ascultat două-trei melodii de-ale lor şi am zâmbit. Mai bine „Story” decât „Faţă în Faţă” de la Mafia sau alte tâmpenii cu care îmi uimeam părinţii de credeau că îs stricat. Serios. Însă fiecare generaţie cu viciile ei!

Nu-i urmăresc vlogul fiindcă nu urmăresc „vloage” din principiu. N-am răbdare. Majoritatea pun virgulă între subiect şi predicat chiar şi în vorbirea orală şi îi doare-n cur că fac cacafonii cu carul. Cu tot cu avantajul editării video, cei mai mulţi sunt tot anoşti şi puerili.

Nu ştiu despre ce şi cum vorbeşte în clipurile sale, însă mi-a lăsat o impresie bună spre foarte bună apariţia sa de alaltăseară de la Digi24.

Ar trebui să ştii ce face un europarlamentar, ce face un parlamentar, ce face un preşedinte.

Pe numele său adevărat Andrei Şelaru, Selly a fost, în prezenţa lui Cosmin Prelipceanu şi lui Lucian Mîndruţă, nu numai calm şi calculat, ci şi zâmbăreţ şi cu bun-simţ. Adică aşa cum îi stă bine unui tânăr de 18 ani.

Se aseamănă cu toţi tinerii care aşteaptă vârsta majoratului pentru a putea conduce. Ceea ce îl deosebeşte, însă, de mulţi, este faptul că e nerăbdător nu numai să aibă maşină ci şi să voteze. Say whaaaaaat?

Exact. Şi insistă ca atunci când mergi la vot îi cam musai să mergi informat. Şi că ar trebui să profităm la maxim de internet – să nu-l folosim doar pentru divertisment, ci şi pentru a ne informa şi dezvolta.

Gadget-urile sunt, în opinia sa, nişte unelte foarte folositoare dacă ştii cum să le foloseşti. Mai ales în contextul în care, crede Selly, şcoala nu te pregăteşte pentru viitor.

Mai mult decât atât, insistă că până să avem drept de vot ar trebui să ştim nişte lucruri. Lucruri de genul ce face un europarlamentar, ce face un parlamentar, ce face un preşedinte. Pe considerentul că „dacă nu ştii ce atribuţii are, atunci e normal ca ei să te prostească.”

Selly va merge la vot şi îi îndeamnă şi pe tineri să o facă. Are peste 2 milioane de subscriberi pe Youtube, aproape 1 milion de followeri pe Instagram şi în jur de 225k de like-uri la pagina sa de Facebook, deci o influenţă enormă în rândul acestora.

Totuşi, Andrei e suficient de matur încât să nu se lase cumpărat de vreun partid sau altul. Astfel, acesta nu va profita de influenţa sa pentru a-şi îndruma fanii să voteze pe X sau pe Y. Ceea ce, vor zice unii, e un mare păcat, în contextul în care mulţi se pişă pe el vot.

Discuţia celor 3 este mult mai complexă şi n-are rost să ţi-o rezum pe toată. Te invit, însă, să o urmăreşti în întregime. Indiferent că eşti vreun puşti, fan de-al lui Selly, ori vreun lup bătrân şi plictisit. Poate vei ajunge şi tu la aceeaşi concluzie ca mine: „bă, puştiul ăsta-i mai dăştept decât eram io la anii lui!”


Apasă butoanele!